Liikematkustuksen maailma muuttuu

Medialle

Lehdistötiedote: American Express Global Business Travel sopimukseen British Airwaysin ja Iberian kanssa varauskanavamaksuista

Liikematka- ja tapahtumatoimisto SMT:n omistaja American Express Global Business Travel (GB) on päässyt British Airwaysin ja Iberian kanssa sopimukseen, jonka ansiosta GBT:n ja sitä kautta myös SMT:n asiakkaat välttävät ns. varauskanavamaksun varattaessa yhtiöiden lentoja.

British Airways ja Iberia ilmoittivat toukokuussa, että 1.11.2017 alkaen ne veloittavat 8 punnan suuruisen maksun lentolipuista, jotka varataan epäsuorien kanavien kautta. Näitä ovat kansainväliset varausjärjestelmät (GDS; global distribution system) ja erilaiset online-varaustyökalut, joita mm. matkatoimistot käyttävät.

SMT:n ja American Express GBT:n asiakkaat voivat kuitenkin jatkossakin hyödyntää näiden lentoyhtiöiden valikoimaa ilman lisämaksua, kun GBT solmi monivuotisen yhteistyösopimuksen British Airwaysin ja Iberian kanssa GDS-jakelun kehittämisestä.  Sopimus koskee kaikkia GDS-varauksia mutta jokaisen GDS-järjestelmän tulee vielä itse liittyä mukaan sopimukseen. Toistaiseksi mukana on yksi GDS ja muiden kanssa neuvottelut jatkuvat aktiivisina.

Lisäksi American Express GBT, British Airways, Iberia ja kansainväliset varausjärjestelmät työskentelevät yhdessä arvioidakseen, miten lentoalalla paljon puhuttanutta NDC-käytäntöä (New Distribution Capabilities) voidaan hyödyntää yritysten ja organisaatioiden matkahallinnossa ja liikematkustuksessa.

"Lentoyhtiöt ovat olleet aktiivisia löytämään ratkaisun, joka soveltuu myös liikematka-asiakkaille", kiittää American Express GBT:n Michael Qualantone, Executive Vice President, Global Supplier Relations. "Nyt solmittu sopimus tukee sekä pitkää aiempaa yhteistyötämme että luo tulevia mahdollisuuksia ja lisäarvoa asiakkaillemme."

"Uskomme edelleen, että GDS-jakelukanavat ovat paras vaihtoehto asiakkaillemme ja matkustajillemme, sillä niissä on laajin valikoima palvelutuottajien tarjontaa, parhaat hinnat ja paras jakeluympäristö sekä kustannustehokkain varausprosessi. Silti meidän on tärkeää tutkia vaihtoehtoisia teknisiä ratkaisuja, jos ne voivat tuoda lisäarvoa GDS:ien rinnalle", hän toteaa.

Stephen Humphreys, British Airways Global Head of Sales, sanoo: "Olemme tyytyväisiä tähän sopimukseen. Siitä tulee olemaan paljon hyötyä yhteisille yritysasiakkaillemme.  Pääsimme sopimukseen varausten tekemisestä olemassa olevista kanavista ilman uusia lisämaksuja ja toivomme, että tämä saadaan pian laajennettua kaikille GBT:n asiakkaille jakelukanavasta riippumatta. Odotamme myös innolla, että pääsemme tekemään yhteistyötä GBT:n ja eri jakelukanavien kanssa NDC-vaihtoehtojen kehittämisestä."

"Tämä on loistava esimerkki siitä, miten uusi omistajamme hyödyttää sekä SMT:tä että suomalaisia asiakkaitamme kehittyneillä palveluillaan ja merkittävällä neuvotteluvolyymillään", kehuu SMT:n toimitusjohtaja Kirsi Paakkari. "GDS-lisämaksun välttäminen näiden lentoyhtiöiden osalta on vain yksi pieni mutta näkyvä esimerkki matkustajillemme."

 

---

 

American Express Global Business Travel (GBT) tarjoaa kaiken kokoisille yrityksille ideoita, työkaluja, palveluita ja asiantuntijuutta, jotta nämä voivat pitää matkustajansa ajan tasalla ja tuottavina tien päällä. GBT auttaa asiakkaitaan hallinnoimaan matkustustaan ja tapahtumiaan, optimoimaan niiden tuoton ja pitämään huolta matkustajista. Sillä on n. 12 000 työntekijää lähes 120 eri maassa. Lisätietoja: www.amexglobalbusinesstravel.com ja www.amexglobalbusinesstravel.com/content sekä www.twitter.com/amexgbt.

SMT Oy on liikematka- ja tapahtumatoimisto, joka on syntynyt 100 vuoden kokemuksesta liikuttaa ihmisiä Suomessa ja muualla. Tarjoamme kaikenkokoisille yrityksille ja organisaatioille räätälöityä matka- ja tapahtumahallintoa ja kehitämme sähköisiä palveluita yritysten tarpeisiin. Olemme Kauppalehden Menestyjä -yritys jo toista vuotta peräkkäin. Meillä on Suomessa n. 190 työntekijää ympäri maata sekä toimistot Helsinki-Vantaalla, Turussa, Tampereella, Vaasassa ja Oulussa. Omistajamme marraskuusta 2016 lähtien sekä kansainvälinen kumppanimme on maailman johtava liikematkaketju American Express Global Business Travel. Lisätietoja: www.smt.fi sekä https://twitter.com/smtfi

American Express Global Business Travel (GBT) is a joint venture that is not wholly owned by American Express Company or any of its subsidiaries (American Express). “American Express Global Business Travel,” “American Express,” and the American Express logo are trademarks of American Express and are used under limited license.Lisätietoja medialle Suomen ja SMT:n osalta antaa: SMT / Tuulia Taipale, viestintäpäällikkö. p. 0400 507 087 - tuulia.taipale@smt.fi

American Express Global Business Travelin osalta: Kwittken PR for GBT, gbt@kwittken.com  

Mikä on NDC? https://www.smt.fi/smt-trends/ndc-mita-se-tarkoittaa-varaajalle