Islanti

Mikä suomalaisen erottaa islantilaisesta intohimon ja sillin lisäksi? Futismenestys. Islannissa naisten futisjoukkue löytyy tänä vuonna ranking-listalta sijalta 18, kundit sijalta 22. Usko voittoon. Ketteryys. Islantilaiset ovat nopeita päätöksentekijöitä ja kun ei ole puita, on helpompi nähdä kauemmas. Jotakin Islannista myös puuttuu. Käärmeet ja hyttyset. Junat. Kukaan ei twiittaa niiden myöhästelyistä, ratakiskot puuttuvat. Töltti ja Tolli. Töltti on islanninhevosten uniikki tapa askeltaa ja Tolli on taiteilija. Pikaruokaketjujen hampurilaiset, älä unta nää - ei löydy, cokista tämä kansa tosin rakastaa. Alla löytyy lista muistakin omituisuuksista, joiden takia kannattaa piipahtaa tuossa omaperäisessä saarivaltiossa.

Miten niin Islanti?

 • Fifty shades of blue 
  Hullaannu sinisen eri sävyistä
 • Islantilainen musiikki 
  Hurmaa kriitikot ja ainakin islantilaiset. Lähes jokainen laulaa kuorossa.
 • Kuumat lähteet
  Vaikka et sietäisikään kylpylöitä, näihin ihastut. Ne eivät jätä ketään kylmäksi.
 • Et eksy metsään eivätkä kaveritkaan katoa
  Pensaikossa näet kauemmas
 • Rahka
  Se muuten lausutaan [skiiiiiiir]
 • Turvallisuus
  Islannissa tehdään alle 2 murhaa vuodessa
 • Äijäparrat ja baarit
  Ole kuin islantilainen. Kasvata parta ennen matkaa ja mene baariin. Ruutupaita on kiva.
 • Pääset Islantiin, kun lennät Icelandairilla Amerikkaan tai Kanadaan
  Kun lennät Icelandairilla Keflavikin kautta Amerikkaan tai Kanadaan, voit pysähtyä Islannissa jopa 7 päiväksi ilman lisämaksua.

 

Harva tulee ajatelleeksi, että vain kolmen tunnin lentomatkan päässä on omalaatuinen, eksoottinen ja mystinen Islanti. Jos tykkäät upeasta luonnosta, rennosta meiningistä ja olet valmis laittamaan itsesi likoon ihan konkreettisestikin - Islanti on sun paikka.

"Kerran eräs ystäväni totesi, että irlantilaisia, islantilaisia ja suomalaisia yhdistää muukin kuin juomatavat. Siinä on ainoat kansakunnat, jotka ovat ylpeitä hulluista ideoista", nauraa Pekka Mäkinen, Icelandairin maajohtaja. 

"Islannissa et voi olla törmäämättä tarinoihin. Yoko Ono ja John Lennon kypsyivät Beatlesin hajoamisesta nousseeseen mediamyrskyyn. He pakenivat Islantiin ja asuivat siellä lähes puoli vuotta. He lahjoittivat kiitoksena taideomaisuutensa Reykjavikin kaupungille. Vastineeksi he halusivat muistomerkin. Tämä sininen valopatsas halkaisee taivaan ja yltää 4-5 km:n korkeuteen. Valopatsas sytytetään palamaan joka vuosi John Lennonin syntymäpäivänä 4.10. ja sammutetaan hänen kuolinpäivänään 8.12. Voit saada valonsäteen palamaan myös omaan tapahtumaasi, mutta onnistuuko se - siitä päättää Yoko Ono", kertoo Pekka.

Islannin lumovoima on tuttua myös Nordic Noir -dekkarisarjoista ja siellä on kuvattu mm. myös yksi viime vuosien suosituimmista tv-sarjoista, Game of Thrones. Kun kerran on Islantiin eksynyt, sinne kaipaa aina takaisin.

Olisiko näistä joku teidän porukan juttu?

Disconnect

Tunnetko tarvetta pysähtyä? Haluaako mielesi hiljentyä? Kaipaako ajatustesi virta suvantoja?

Sulje silmäsi ja kuvittele itsesi aavan meren rannalle vuorten juurelle. Jääkuutiot lipuvat ohitsesi. Tuuli tuivertaa hiuksissasi. Ja kuulet sen. Hiljaisuuden. Uppoat siihen ja tunnet itsesi keveäksi. Harhailevat ajatuksesi palaavat sitä ihmettelemään. Täydellistä hiljaisuutta. Kunnes myrskylintujen narina herättää sinut todellisuuteen, puuttomaan kuumaisemaan, meren kohinaan. Tunnet olosi virkistyneesi ja voimaantuneeksi. Jatkat vaellustasi mieli kirkkaana ja olet valmis synnyttämään tiimisi kanssa jotakin ihan uutta.

Löydät vain parin tunnin päässä Reykjavikistä hurmaavia kohteita, joissa tiimisi pääsee irti arjen kaaoksesta. Digitaaliset vempaimet jätetään hotellin respaan, pöytä on katettu puhtailla islantilaisilla herkkuilla ja koko jengi kuukahtaa illalla täydellisessä hiljaisuudessa. Seuraavana päivänä ryhmäsi herää entistä luovempana ja energisempänä. Disconnect-kohteita käyttävät mm. pelialan yritykset. Siellä luominen ei ole tuskaa.

Hu! Hu! Hu!

Katosiko innostus? Vaivaako energiapula? Tekeekö tiimisi tulosta? Pitäsikö asioita tehdä uudella tavalla?

Mitä jos lähtisitte etsimään kadonnutta inspiraatiota Atlantin raikkaaseen meri-ilmaan tarunhohtoiseen Islantiin? Anna jokaisen löytää omat vahvuutensa ja sytytä tiimihenki yhdessä tekemällä. Yllätä jengi ja valitse tekemistä, joka sytyttää kipinän. Mitä jos lähtisitte seikkailemaan jäätikölle, kiipeilemään laavaluoliin, vaeltamaan vuorille, kalastamaan tyrskyihin tai ratsastamaan sinnikkäillä islanninhevosilla? Halaa lopuksi valasta ja livahda kuumiin lähteisiin.

Jos ulkoilma ahdistaa, löydät saarelta muutakin tekemistä. Harpa on arkkitehtuurinen ihme ja nähtävyys ilman konserttiakin, hyggeily islantilaisella villalla on kova juttu, piipahda lankakaupoissa tai yksinkertaisesti syö ja juo, sillä ruoka on maailman puhtainta. Jos tiimisi katoaa, ei hätää - ne on ehkä baarissa ja siellä menee kevyesti aamuun saakka.

Meiltä löytyy Islanti-friikkejä enemmänkin

Kun mietit seuraavan kerran, minne kannattaisi ryhmän kanssa suunnistaa, soita meille tai heitä meilillä. On sitten kysessä johtoryhmän matkasta, myynnin kick-offista tai palkintomatkasta. Meillä on sinulle mielenkiintoisia ideoita. Pirauta meille p. +358 10 826 2620 tai laita meiliä groups@smt.fi

Mars matkaan. Valloita Islanti ennen kuin muut tekevät sen. Siitä on jo merkkejä. Heitä yhteystietosi, niin me kerrotaan lisää ja tehdään sulle tarjous.

Ota yhteyttä - Islanti